Afghánské letectvo prý při náletu zabilo víc než 40 stoupenců Islámského státu

Více než 40 bojovníků loajálních Islámskému státu zemřelo při náletu afghánského letectva ve východoafghánské provincii Nangarhár. Čtvrteční úder byl nezvykle rozsáhlou akcí, kterou provedlo nepříliš zkušené afghánské vojenské letectvo, uvedla dnes agentura Reuters s odvoláním na místní oficiální činitele.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Afghánský policista dohlíží na likvidaci nelegálních narkotik v provincii Nangarhár

Afghánský policista dohlíží na likvidaci nelegálních narkotik v provincii Nangarhár | Zdroj: Reuters

Podle afghánských činitelů provedlo letectvo úder na základě informací domácí rozvědky.

Bojovníci Islámského státu se prý v Nangarháru shromáždili, aby provedli neupřesněné útoky. Ověřit v Afghánistánu z nezávislého zdroje bilanci jakéhokoli úderu, ať již vládních sil, nebo ozbrojenců, je prakticky nemožné.

Úřad afghánské armády pro styk s veřejností oznámil, že při náletu bylo zabito 42 bojovníků Islámského státu a zničeno jejich výcvikové středisko.

Podle bilance úřadu afghánské letectvo dosud provedlo 83 samostatných bojových operací po celé zemi, které způsobily „těžké ztráty jak Talibanu, tak Islámskému státu“.

Afghánské letectvo se snaží vybudovat vlastní kapacitu od stažení koaličních sil vedených NATO z valné většiny bojových operací v zemi. Mezinárodní jednotky z Afghánistánu odešly ke konci roku 2014.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme