Ahmadínežád si možná prodlouží návštěvu Libanonu

Dvoudenní návštěva íránského prezidenta v Libanonu se možná protáhne. Mahmúd Ahmadínežád přiletěl do Bejrútu dnes ráno a do Íránu se měl vracet zítra odpoledne. Jak ale píše libanonský tisk, íránský politik možná v zemi zůstane ještě v pátek. Nad Ahmadínežádovou cestou do Libanonu přitom už předem vyjádřily nelibost Izrael i Spojené státy.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mahmúd Ahmadínežád

Mahmúd Ahmadínežád | Foto: UN Photo, Marco Castro

Ahmadínežáda po příletu nadšeně vítaly tisíce Libanonců a íránský prezident prohlásil, že se v zemi cítí jako doma. Podle místního deníku as-Safír má přitom v plánu pobyt si ještě prodloužit. V pátek má prý do Bejrútu přiletět turecký premiér Erdogan a právě s ním by se měl Ahmadínežád setkat.

Írán a v poslední době také Turecko vystupují velmi silně proti Izraeli. Ve stejné chvíli jeruzalémská vláda spolu s Washingtonem kritizují rostoucí regionální ambice obou muslimských států. V samotném Libanonu se střety mezi prozápadním a protizápadním táborem promítají i do domácí politiky. Země je tak prakticky pořád na pokraji krize.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme