Bývalý izraelský prezident Peres je v kritickém stavu, podle lékařů mu selhávají orgány

Stav bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese se zhoršil a podle lékařů je kritický. Třiadevadesátiletý Peres prodělal před čtrnácti dny mrtvici. Dosud jeho stav lékaři označovali za vážný nicméně stabilizovaný. Teď to ale vypadá, že Peresovi začínají selhávat orgány.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stav bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese se zhoršil

Stav bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese se zhoršil | Zdroj: Reuters

Peres byl udržován v umělém spánku napojen na dýchací přístroje. Při prvních pokusech snížit dávky léků reagoval a vnímal své okolí, uvedla tamní média.

Asi týden před mozkovou příhodou lékaři Peresovi úspěšně voperovali kardiostimulátor. Zdravotní problémy měl také na začátku roku, kdy byl po slabším infarktu hospitalizován.

Šimon Peres vystřídal několik vládních křesel. Kromě jiného byl dvakrát premiérem, třikrát ministrem zahraničí a dvakrát ministrem obrany. Členem parlamentu byl, s krátkou přestávkou v roce 2006, od roku 1959 až do zvolení prezidentem v roce 2007.

Bývalý izraelský prezident Peres měl mrtvici. Lékaři ho uvedli do umělého spánku

Číst článek

V roce 1994 spolu s tehdejším izraelským premiérem Jicchakem Rabinem a palestinským předákem Jásirem Arafatem získal Nobelovu cenu za mír, kvůli mírové dohodě s Palestinci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme