Islámský stát povraždil dalších 50 příslušníků iráckého sunnitského kmene

Ozbrojenci Islámského státu zavraždili dalších padesát příslušníků iráckého kmene Albú Nimr. Celkový počet obětí z řad tohoto kmene tak přesáhl tři stovky. Džihádisté se sunnitskému kmeni mstí za to, že se postavil na stranu bagdádské vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojovníci Islámského státu

Bojovníci Islámského státu | Foto: BBC, YouTube. com

Mrtvá těla těch, kteří utíkali před bojovníky Islámského státu, nacházejí jejich soukmenovci v postupně odkrývaných masových hrobech.

Kmenoví předáci tvrdí, že jim irácká vláda v odporu proti džihádistům nepomohla.

„Kontaktoval jsem vládu a ta mi přislíbila pomoc. Dodal jsem armádě na její žádost souřadnice a letectvo pak mně osobně sdělilo, že proti džihádistům zaútočí. To se však nestalo,“ říká Naím al-Kaúd, předák kmene Albú Nimr.

Islámský stát vyvražďuje tento kmen i přes to, že s ním sdílí sunnitské vyznání. Většina kmenových příslušníků totiž postupu džihádistů bránila.

Nová bagdádská vláda premiéra Hajdara Abádího deklaruje svůj záměr získat důvěru sunnitských kmenů a zapojit je do boje proti Islámskému státu.

Štěpán Macháček, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme