Jednoho z vrchních velitelů Al-Káidy zabil dron, říkají džihádisté

Velitele Abu Faraj al Masriho zabil dron v syrské provincii Idlíb, která je v držení syrských rebelů. V pondělí to podle agentury Reuters potvrdily dva džihádistické zdroje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dron RQ-4 Global Hawk

Dron RQ-4 Global Hawk | Foto: U.S. Air Force

Velitel Abu Faraj al Masri, který se v nedávné době přidal k bojovým operacím syrské Fronty Al-Nusra, cestoval podle dostupných svěděctví ve svém vozidle v severozápadní Sýrii. Během jízdy jeho vozidlo zasáhl dron neznámého původu. Nejčastěji se mluví o americkém dronu.

Syrská organizace Observatoř pro lidská práva vzápětí potvrdila, že Masriho vozidlo bylo zasaženo. Jestli byl vůdce radikálů skutečně zabit, už neřekla.

Útoky dronů na islamistické vůdce jsou v poslední době čím dál častější. Před měsícem například po náletu amerického dronu zahynul vůdce afghánské odnože Islámského státu Hafiz Saeed Khan. V květnu americká armáda pomocí dronů usmrtila také Akhtara Mansoura, vůdce teroristické organizace Talibán.

Reuters, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme