K atentátu na vojáky na jordánských hranicích se přihlásil Islámský stát

Radikální skupina Islámský stát se přihlásila ke čtvrtečnímu útoku v Jordánsku. Tvrdí to tisková agentura Islámského státu Amák. Auto naložené výbušninami vyrazilo ze syrského území a nabouralo do vojenského stanoviště. Sedm jordánských pohraničníků přišlo o život. Byl to první podobný sebevražedný útok v Jordánsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní auta nedaleko jordánského tábora Baká

Policejní auta nedaleko jordánského tábora Baká | Zdroj: Reuters

„Místo, kde se útok stal, je velmi těsné. Terorista využil malého průjezdu, který používáme k dopravě humanitární pomoci lidem na druhé straně hranice,“ vysvětloval okolnosti útoku jordánský ministr informací Muhammad Múminí.

Vláda následně uzavřela pohraniční oblast. Další uprchlíky, kterých se na syrské straně hranic hromadí desítky tisíc, přijímat nebude.

Jordánsku se během války v sousední Sýrii a Iráku dařilo útokům bránit. Malé království se přitom aktivně účastní náletů mezinárodní koalice na syrské pozice džihádistů.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme