Komedie parodující mnohoženství vyvolala pozdvižení v Saúdské Arábii

Ostrou kritiku ze strany konzervativních duchovních vyvolal satirický pořad saúdskoarabské televize. V době ramadánu se totiž zaměřil na mnohoženství. Podle islámských zásad smí muž mít najednou až čtyři manželky. Tentokrát ale tvůrci sáhli k opačnému modelu: Jedna žena se provdala za čtyři muže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

saudský král Abduláh

saudský král Abduláh | Foto: www.saudinf.com

Podle kritiků tím autoři znevážili islám i zažité hodnoty. Hlavní hrdinka seriálu totiž zdůvodňuje své sňatky stejnými argumenty, jako to dělají muslimští muži.

Druhého manžela si přibrala s odůvodněním, že ten první o sebe přestal po pěti letech manželství pečovat. Ke třetímu manželovi se nechala vyhecovat od přátel. Jako čtvrtý přišel na řadu Syřan - toho si vzala, protože saúdskoarabští muži už ji prý omrzeli.

Když se žena rozhodla vdát popáté, u dosavadních čtyř choťů to vyvolalo značnou nervozitu a žárlivost - jeden z nich totiž bude muset z kola ven.

Duchovní už několikrát požadovali zákaz celého seriálu. Zároveň se ale proslýchá, že jde o oblíbený pořad krále Abdalláha.

Igor Maňour, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme