Mladí Palestinci v Jeruzalémě dál útočí na židy, v pondělí pobodali dalších pět lidí

Čtyři další útoky nožem na ulici zažil v pondělí Jeruzalém. Pět Izraelců při nich utrpělo zranění. Útočníky byli mladí Palestinci, některé z nich policie pak zastřelila. Při jednom z incidentů pobodal třináctiletý mladík stejně starého cyklistu. Některá média mluví o současné vlně násilí jako o začátku nové intifády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskovaní Palestinci při střetech s izraelskými vojáky blízko židovské osady Bet El v blízkosti Ramalláhu (12. 10. 2015)

Maskovaní Palestinci při střetech s izraelskými vojáky blízko židovské osady Bet El v blízkosti Ramalláhu (12. 10. 2015) | Zdroj: Reuters

„Jedno z dětí na mě začalo volat, tak jsem vyběhl ven, popadl je a schovali jsme se. Tohle je země strachu. Je to ostuda, že se to může stát přímo uprostřed židovské čtvrti,“ říká očitý svědek jednoho z incidentů.

Útoky nožem trvají v Izraeli od začátku října. Pachateli jsou většinou mladí Palestinci, kteří si vyhlédnou židovské oběti.

V jednom případě pak zaútočil žid proti palestinským dělníkům. Nepokoje podněcuje nepotvrzená informace, že izraelské úřady chtějí upravit režim přístupu na Chrámovou horu.

Při současné vlně násilností mezi Izraelci a Palestinci přišlo od začátku října o život nejméně 25 Palestinců a 5 Izraelců, uvádí agentura AP.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme