Na Izrael dopadla z Gazy po čtyřech měsících raketa

Na izraelské území v noci dopadla raketa typu Grad, první od letošního července. Zasáhla zemědělské plochy a zranila tři krávy. Raketu, která má dolet až 40 kilometrů, odpálili palestinští ozbrojenci z Gazy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

střela

střela | Foto: Armáda ČR

Stalo se tak jen den poté, co teroristická síť al-Káida vyvěsila na internetu vůbec první varování v hebrejštině. Kdo stojí za nejnovějším útokem, ale zatím není jasné.

Vzkaz na internetové stránce radikálních islamistů obyvatele Izraele varoval před dalšími raketovými útoky. Ty prý budou pokračovat, dokud Izraelci neopustí Palestinu, což v tomto případě zjevně znamená nejen okupovaná palestinská území, ale i samotný Izrael.

Hebrejský vzkaz byl reakcí na útoky, při kterých izraelská armáda na palestinských územích zabila dva přední vůdce Islámské armády. Podle Izraele získává tato skupina v Gaze stále větší vliv na úkor vládnoucího Hamásu, který teď vůči Izraeli dodržuje klid zbraní.

Izraelci tvrdí, že na rozdíl od ryze palestinského Hamásu je Islámská armáda odnoží nadnárodní sítě al-Káida.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme