Nejnovější letecké údery v Sýrii nepřežilo více než sto lidí

Nejméně sto lidí zemřelo po sérii náletů v Sýrii. Čtyřicet pět lidí nepřežilo letecký úder v provincii Allepo a více než šedesát jich zemřelo po náletu na tržiště v Idlibu. Tvrdí to opoziční aktivisté. Spojené státy a Rusko se přitom jen pár hodin předtím dohodly na příměří, které by mělo začít začátkem příštího týdne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zasažené tržiště v Idlibu

Zasažené tržiště v Idlibu | Zdroj: Reuters

Na záběrech z místa nedaleko zasaženého tržiště je vidět velký oblak černého dýmu a vyděšení lidé, prchající z místa výbuchu.

Podle Syrské organizace pro lidská práva jsou mezi oběťmi i ženy a děti. Zatím ale není jasné, kdo má úder na svědomí. Na pozice rebelů v Idlibu ale často útočila letadla syrské armády s podporou Ruska.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Sýrii zahynulo celkem 105 lidí. Příměří mezi syrskou armádou a její opozicí má přitom platit až v pondělí.

Ztráty na životech by mělo zastavit příměří. Syrští civilisté jsou ale vůči němu skeptičtí. Podle nich je to dobrý krok, nikdo jim ale prý negarantuje, že mír vydrží i do budoucna.

Klid zbraní přitom začne platit až v pondělí večer. Pokud by vydržel týden, Spojené státy a Rusko jsou podle svých slov připravené spolupracovat.

Matěj Štýs, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme