Počet obětí bombových útoků v Bagdádu přesáhl 200. V zemi vyhlásili státní smutek

Počet obětí dvou teroristických útoků v iráckém hlavním městě Bagdádu stoupl na víc než 200. Zhruba stejný počet lidí výbuchy zranily. Informovala o tom agentura AFP. Irácká vláda vyhlásila tři dny státního smutku. Premiér Abádí mezitím také oznámil zpřísnění bezpečnostních opatření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranné složky odstraňují následky sebevražedného útoku v centru Bagdádu

Záchranné složky odstraňují následky sebevražedného útoku v centru Bagdádu | Zdroj: Reuters

K pumovému útoku v rušné šíitské čtvrti v centru metropole se přihlásilo džihádistické sunnitské hnutí Islámský stát. V noci na dnešek lidé odstraňovali trosky domů, které výbuch poničil. Po explozi výbušnin, ukrytých v mrazicím autě, začaly hořet obchody, stánky i auta.

Na místo krátce po atentátu přijel premiér Hajdar Abádí a slíbil, že viníky potrestá. Iráčané ale vládu kritizují, že není schopná podobným útokům zabránit.

Ke druhému atentátu, který ve východním Bagdádu připravil o život pět osob a dalších 16 zranil, se zatím nikdo nepřihlásil.

Od stažení amerických jednotek jde o vůbec nejkrvavější sebevražedný útok v Iráku.

Iva Kestřánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme