Rusko zesílilo nálety na IS v Sýrii, ve vzduchu má i strategické bombardéry

Rusko zesílilo letecké údery na cíle takzvaného Islámského státu v Sýrii a zdvojnásobilo počet bojových startů. Do operace nově nasadilo i strategické bombardéry. Moskva včera potvrdila, že se ruské civilní letadlo společnosti Kogalymavia zřítilo kvůli výbuchu podomácku vyrobené bomby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský bombardér Tu-160 na vojenské přehlídce v Moskvě v roce 2013

Ruský bombardér Tu-160 na vojenské přehlídce v Moskvě v roce 2013 | Foto: Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, Vitaly V. Kuzmin

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že operace válečného letectva v Sýrii nejen že bude pokračovat, ale zesílí, aby podle něj protivník poznal, že odplata je nevyhnutelná.

Strategické bombardéry TU-160 a TU-95 se v úterý poprvé zapojily do operace a odpálily 34 křídlatých raket na cíle v syrské provincii Rakka.

Podle ministra obrany Sergeje Šojgua se počet bojových letů v posledních 24 hodinách zdvojnásobil.

Prezident Putin také oznámil, že ruské válečné námořnictvo bude koordinovat svůj postup s francouzskou flotilou, která by měla do oblasti připlout v nejbližších dnech.

Sýrie | Foto: Český rozhlas

Martin Dorazín, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme