Saúdskoarabský král se dál potýká se zdravotními problémy

Saúdskoarabský král Abdalláh má velké bolesti v zádech a lékaři mu doporučili další odpočinek. Informaci zveřejnila oficiální média v Rijádu. 86letého monarchu minulý týden postihla vyhřezlá ploténka a podle doktorů teď trpí následnými komplikacemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

saudský král Abduláh

saudský král Abduláh | Foto: www.saudinf.com

Abdalláh zemi vládne pět let - od smrti předchozího krále a svého nevlastního bratra Fahda. V úterý se objevil před televizní kamerou a národ ujišťoval, že jeho problémy jsou zanedbatelné.

O den později ale předal svému synovi princi Muta'ibovi velení Národní gardy - vlivné a dobře vybavené ozbrojené složky, která má chránit královskou rodinu a tvořit protiváhu regulérní armádě. Abdalláh stál přitom v čele Národní gardy skoro půl století.

Klíčovým postavám vládnoucí rodiny Saúdů je prakticky všem nejméně 80 let. Jejich zdravotní problémy i zákulisní mocenské boje vždy nastolují otázku o dalším směřování země, která je největším vývozcem ropy na světě.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme