Sebevražední útočníci udeřili na severu Libanonu, zabili šest civilistů

Šest civilistů zemřelo při čtyřech sebevražedných útocích na severu Libanonu. Další lidé skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Atentátníci se postupně odpálili v převážně křesťanském městečku al-Káa nedaleko hranic se Sýrií. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. V nedaleké oblasti u města Rás Baalbek ale operuje skupina Islámský stát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libanonští policisté na místě sebevražedného útoku

Libanonští policisté na místě sebevražedného útoku | Zdroj: ČTK

Podle Bašíra Matára, starosty městečka al-Káa, nebyli útočníci Libanonci. Využili údajně přítomnosti syrských uprchlíků, o které se místní obyvatelé starají.

První atentátník se ve městě odpálil za rozbřesku. Když k místu útoku přispěchali lidé, aktivoval svůj výbušný pás druhý útočník.

Vojáci přikázali lidem, aby zůstali ve svých domovech. Mají totiž podezření, že se ve městě pohybuje ještě jeden atentátník.

Libanonské šíitské hnutí Hizballáh obvinilo z útoku skupinu Islámský stát. Džihádisté už dříve hrozili atentáty na libanonském území.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme