Soud uznal exprezidenta Izraele Kacava vinným ze znásilnění

Tel-avivský soud uznal izraelského exprezidenta Moše Kacava vinným ze dvou případů znásilnění a za opakované sexuální obtěžování jiných žen. O výši trestu ještě nerozhodl, může ale jít o mnohaleté vězení. Zastánci Kacava tvrdí, že se stal obětí mediální kampaně. Přitížilo mu prý i to, že mezi třemi soudci, kteří rozhodují o jeho vině, jsou dvě ženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exprezident Izraele Moše Kacav přichází k soudu (druhý zprava).

Exprezident Izraele Moše Kacav přichází k soudu (druhý zprava). | Zdroj: ČTK

Kacav ještě dnes ráno projevoval důvěru, že ho soud úplně očistí. Čtení rozsudku ale přinášelo pro bývalého prezidenta postupně jednu ránu za druhou. Byl shledán vinným ze dvou případů znásilnění své podřízené, ještě když byl ministrem turistiky. Soud potvrdil i verzi dvou žen, které Kacav sexuálně obtěžoval, když byl později prezidentem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Izraelský expremiér.mp3

Kacav tvrdí, že všechny intimní kontakty probíhaly se souhlasem dotyčných žen. Soud ale takovou obhajobu označil za lži. Prezident prý své oběti dokonce nutil psát mu milostné dopisy, aby mohl později tvrdit, že náklonnost byla oboustranná.

Kacav má velký tábor příznivců přesvědčených o tom, že se stal obětí zlovolné kampaně. Podporu mu zatím vyjadřovala i jeho manželka, se kterou má pět dětí.

Moše Kacav stál v čele Izraele mezi lety 2000 až 2007.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme