Spojené státy odsoudily protiarabské výpady izraelského rabína

Protipalestinské výpady předního izraelského rabína už odsoudily i Spojené státy. Rabín Ovadia Josef o víkendu prohlásil, že Palestinci jsou nepřátelé Izraele, a Bůh by je prý tedy měl zlikvidovat. Podle Spojených států taková urážlivá slova podněcují nenávist a nepřispívají k hledání míru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modlící se

Modlící se | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí odsoudil Ovadiu Josefa den poté, co rabín napadl Palestince při kázání v synagoze. Jak duchovní řekl, palestinský prezident Abbás je zlovolný nepřítel Izraele. Bůh všemohoucí by prý měl proto jak jeho, tak ostatní Palestince zničit, aby všichni zmizeli z tohoto světa.

Palestinský vyjednávač Sáib Irikát tvrdí, že tato slova se rovnají výzvě ke genocidě. Izraelský premiér Netanjahu vydal prohlášení, že Josefovy názory nejsou politikou vlády židovského státu. Nijak je ale neodsoudil. Rabín Josef je duchovní vůdce náboženské strany Šas, která je v poslední době členem všech izraelských vlád.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme