Stav izraelského exprezidenta Perese je stabilní. Po mrtvici je v umělém spánku

Bývalý izraelský prezident Šimon Peres leží v nemocnici Šeba poblíž Tel Avivu po záchvatu mrtvice. 93letý Peres ovlivňoval politiku židovského státu přes 60 let a obdržel Nobelovu cenu míru za mírovou dohodu s Palestinci. Dvakrát zastával úřad premiéra, vedl několik ministerstev a od roku 2007 do 2014 byl hlavou státu. Podle ředitele nemocnice Jicchaka Kreisse je teď v umělém spánku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Peres v roce 2014

Šimon Peres v roce 2014 | Zdroj: Reuters

„Pan Peres je ve stabilním stavu, v kritickém, ale stabilním. Přesunuli jsme ho na neurochirurgickou jednotku intenzivní péče a naše týmy odborníků budou pokračovat ve vyhodnocování,“ uvedl Jicchak Kreiss.

Izraelští lékaři chtějí veřejnost znovu informovat o stavu Perese po páté hodině odpoledne. Peresovi ve stejné nemocnici minulý týden operovali kardiostimulátor poté, co u něj diagnostikovali nepravidelný srdeční rytmus.

Štěpán Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme