Syrští povstalci pokračují v mohutné ofenzivě proti armádě v provincii Hamá

Těžké bombardování syrského letectva zasáhlo provincii Hamá. Armáda se tam snaží zastavit největší povstaleckou ofenzivu za poslední dva roky. Od úterka se povstalci totiž posunuli až o patnáct kilometrů na jih směrem k městu Hamá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled ukazuje zničenou ulici ve městě Aleppo, na které jsou jako bariéry vyskládané pytle s pískem

Pohled ukazuje zničenou ulici ve městě Aleppo, na které jsou jako bariéry vyskládané pytle s pískem | Zdroj: Reuters

Podle některých dohadů je zrovna na tomto místě syrská armáda oslabená. Důvodem je přesun vojenských jednotek do Aleppa.

Rusko a Spojené státy stále jednají o plánovaném aleppském příměří. Na jihozápadě města přitom zuří těžké boje o přístupové cesty mezi povstalci a syrskou armádou.

"Dospět k dohodě je teď už urgentní. Právě jsme dostali informaci, že v Aleppu zbývají jen čtyři tisíce potravinových přídělů. To stačí pro dvacet tisíc lidí, v obklíčené části města jich je ale čtvrt milionu," prohlásil poradce OSN Jan Egeland.

Dodal také, že nedávná kapitulace damašského předměstí Darája po vyhladovění syrskou armádou je selháním mezinárodního společenství.

Štěpán Macháček, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme