Tři Palestinci se pokusili napadnout Izraelce, při útocích zemřeli

Při útocích na Izraelce dnes zemřeli tři Palestinci. V Hebronu na Západním břehu Jordánu se palestinský mladík pokusil napadnout nožem židovského osadníka. Palestinská žena se pak pokusila pobodat izraelskou policistku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chrámová hora v Jeruzalémě

Chrámová hora v Jeruzalémě | Foto: Jan Škrob | Zdroj: Český rozhlas

Oba napadení Izraelci útočníky na místě zastřelili. Ve východním Jeruzalémě zastřelil izraelský policista palestinského mladíka, který na něj vytasil nůž.

Jednou z rozbušek současného násilí byla zpráva, že se Izrael chystá změnit režim přístupu na Chrámovou horu. Izraelské úřady ale zprávu označily za nepravdivou.

Například Francie přesto žádá v OSN mezinárodní dohled nad režimem v posvátném okrsku v Jeruzalémě. Izrael to ale odmítá.

„Nebudeme souhlasit se žádnou mezinárodní přítomností na Chrámové hoře. Každá taková intervence by narušila dlouhodobý status quo," prohlásil izraelský velvyslanec při OSN Danny Danon.

Útočníci zabili od začátku října sedm Izraelců. Při potyčkách s izraelskou policií pak zemřelo téměř 40 Palestinců, včetně pachatelů útoků.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme