V Egyptě zatýkají další nepohodlné novináře. Ve vazbě skončil i šéf syndikátu

Egyptská policie zadržela vedení novinářského syndikátu. Tři členové včetně předsedy Jahjá Kalláše strávili noc v policejní cele. Prokuratura je viní ze šíření nepravdivých zpráv a z ukrývání svých obviněných kolegů. Syndikát se na začátku května postavil proti praktikám policie. Novináři drželi v budově mnohadenní protest.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protest egyptských novinářů po zatčení jejich kolegů

Protest egyptských novinářů po zatčení jejich kolegů | Zdroj: Reuters

"Zatímco si svět připomíná Den svobody tisku, egyptský syndikát novinářů obklíčila policie a u východu číhají na novináře bandité najatí policií,“ prohlásil počátkem května šéf syndikátu Jahjá Kalláš.

Novináři tehdy žádali odstoupení ministra vnitra a omluvu prezidenta Sísího za to, že policisté vtrhli do budovy a odvedli dva reportéry.

Dvojice se provinila tím, že kritizovala předání dvou egyptských ostrovů Saúdské Arábii. Teď skončilo ve vazbě i samo vedení syndikátu, které se za své kolegy postavilo.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme