V Izraeli zatkli majitele pizzerie, který zdrogoval policisty

V izraelském městě Holon nedaleko Tel Avivu zatkli majitele restaurace, který nasypal policistům na objednanou pizzu drogu. Zadržený se bránil tím, že mu policisté dovolili, aby dal na pizzu jakékoli přísady, které ho napadnou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pizza

pizza | Foto: stock exchange

Dva policisté museli být po požití pizzy kvůli zvracení, třesu a závratím převezeni do nemocnice. Laboratorní testy prokázaly, že se předávkovali drogou známou jako Mr. Nice Guy. Jedná se o druh syntetické marihuany, která svým vzhledem připomíná koření.

„Věděl jsem, že byla pro policisty, ale ten chlap, se kterým jsem telefonoval, zněl dost v pohodě a řekl mi, abych na pizzu dal, co chci,“ uvedl majitel pizzerie ve svém přiznání.

„Místo oregana jsem ji tedy posypal Nice Guyem,“ dodal.

Izraelská policie uvedla, že případ považuje za velmi vážný, a bude proto u soudu požadovat uzavření dotyčného podniku kvůli ohrožení veřejného zdraví.

Mr. Nice Guy je podle listu Haarec v posledních letech velmi oblíbenou drogou. Zhruba před rokem izraelská policie zajistila v jihoizraelském městě Beerševa asi 3 a půl tuny chemikálií používaných k její výrobě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme