V Pákistánu zabili Talibance, který údajně stál za útokem na školu v Péšávaru

Pákistánské bezpečnostní složky zabily velitele radikálního hnutí Taliban, který údajně naplánoval útok na školu v Péšávaru. Armádní velení zároveň oznámilo, že se při leteckých náletech podařilo zlikvidovat další dvě desítky radikálů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pákistán zesílil boj proti teroristickým a ozbrojeným skupinám (ilustrační foto)

Pákistán zesílil boj proti teroristickým a ozbrojeným skupinám (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Velitel známý jako Saddám prý přišel o život v noci na pátek během přestřelky v kmenové oblasti Chajbar, která sousedí s Péšávarem.

„Saddám byl velmi nebezpečný terorista. Stál za několika ničivými útoky a na svědomí by mohl mít i nedávný útok na školu v Péšávaru,“ uvedl šéf místní vlády Šaháb Alí Šáh. „Šest jeho kompliců bylo zraněno a zadrženo,“ dodal s tím, že zadržení jsou nyní vyslýcháni.

Pákistán zesílil boj proti teroristickým a ozbrojeným skupinám právě po prosincovém masakru v péšávarské armádní škole. Útok nepřežilo na 150 lidí, většinou studentů.

Pákistánské úřady následně zrušily šest let platící moratorium na výkon trestu smrti. V pondělí oficiální činitelé oznámili, že Pákistán hodlá v následujících týdnech popravit zhruba 500 ozbrojenců z cel smrti.

ČTK, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme