V Tel Avivu a na Západním břehu zabili palestinští útočníci během čtvrtka pět lidí

Pět obětí si vyžádaly čtvrteční palestinské útoky v Izraeli a na Západním břehu. V Tel Avivu se pachatel snažil dostat do synagogy v kancelářské budově. Ubodal dva zaměstnance a dalšího zranil. Policie útočníka na místě zadržela. Na palestinském Západním břehu pak muž zastřelil z jedoucího auta tři osoby. Také tohoto útočníka policie zatkla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palestinský útočník zastřelil z jedoucího auta tři lidi včetně amerického studenta

Palestinský útočník zastřelil z jedoucího auta tři lidi včetně amerického studenta | Zdroj: Reuters

„Poblíž osady Guš Ecijón na Západním břehu jsme zaznamenali už řadu teroristických útoků. Tentokrát zahájil terorista palbu na čtyři vozidla a tři lidi při tom bohužel usmrtil, včetně jednoho Američana,“ popsal incident mluvčí izraelské policie Micky Rosenfeld.

Americkým občanem byl 18letý student židovské školy. Dalšími oběťmi byli 24letý Palestinec a 51letý izraelský Žid.

Velká část pachatelů současné vlny útoků pochází z oblasti Hebronu. Někteří izraelští politici proto volají po uzavření oblasti kolem problematického palestinského města.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme