V Tel Avivu se v pondělí ráno zřítila budova. Na místě jsou nejméně 2 mrtví a čtyři nezvěstní

Na severovýchodě Tel Avivu se zřítila rozestavěná čtyřpatrová budova parkoviště, na kterou podle tamní televize spadl jeřáb. Na místě jsou podle agentury Reuters nejméně 2 mrtví, zhruba 20 lidí utrpělo zranění. Další 4 lidé se stále pohřešují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na severovýchodě Tel Avivu se zřítila nedostavěná čtyřpatrová budova

Na severovýchodě Tel Avivu se zřítila nedostavěná čtyřpatrová budova | Zdroj: ČTK

Záchranáři převezli všechny zraněné do nemocnice. Na místě zasahují policisté, hasiči i vojáci. Oblast vyklidili, protože podle nich hrozí další propad budovy.

Povedlo se navázat spojení se dvěma osobami, které uvízly pod troskami budovy. Další dvě byly vyproštěny a převezeny do nemocnince.

Podle zpravodaje ČT v Izraeli Jakuba Szántó stále není jasná příčina, podle informací je ale možné vyloučit teroristický útok. Neštěstí nejspíš způsobil padající, možná ne moc dobře uchycený jeřáb, který z nedaleké stavby přepadl na starší budovu garáží, kde se v té chvíli nacházelo několik desítek lidí.

K incidentu došlo na staveništi v Ramat Hahayil, komerční čtvrti na severu Tel Avivu. Kolem je podle AP řada technologických firem, restaurace a nemocnice.

Lenka Davidová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme