Hackeři napadli seznamku a zveřejnili uživatele. Jsou mezi nimi známé osobnosti i celebrity

Plány na nemanželské radovánky se občas nemusí vyplatit. Aktuálně v případě internetové seznamky pro zadané. Hackeři vystupující pod jménem Impact Team v červenci napadli seznamovací portál Ashley Madison a teď začali zveřejňovat data uživatelů. Jsou mezi nimi i údaje o známých osobnostech nebo celebritách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

polibek - západ slunce - zamilovaný pár

polibek - západ slunce - zamilovaný pár | Foto: Fotobanka stock.xchng

Seznamka Ashley Madison nabízí služby ve více než 50 státech včetně Česka. Dohromady ji využívalo téměř 38 milionů lidí. Až donedávna, kdy internetoví piráti získali údaje všech registrovaných uživatelů.

Některá data jsou hodně soukromého charakteru - nejde jen o jméno nebo čísla kreditních karet, piráti tvrdí, že znají i sexuální fantazie klientů seznamky.

Hackeři společnost vyzvali, aby stránky zrušila, jinak data zveřejní. Portál ale zatím dál funguje, a piráti tak umístili na internet první seznamy se jmény uživatelů.

Jsou mezi nimi mimo jiné celebrity, úředníci Bílého domu nebo zastupitelé v Británii a Izraeli. Odhalení nevěrníci reagují různým způsobem. Například prokurátor americké Floridy Jeffrey Ashton se veřejně omluvil s tím, že svou funkci nesloží.

„Chci požádat o odpuštění nejen svou rodinu, ale i veřejnost. Jde ale o soukromou záležitost, která nikdy neovlivnila mé povinnosti. Za 35 let své kariéry jsem odvedl dobrou práci a věřím, že tohle špatné rozhodnutí v osobním životě na tom nic nemění.“

Jiní lidé ale zveřejnění svých dat psychicky nevydrželi. Prvními případy se už zabývá kanadská policie.

Objevily se zatím nepotvrzené informace o tom, že dva uživatelé seznamky spáchali sebevraždu.

„Tohle je vážné. Teď mluvím k pachatelům, kteří jsou za únik dat zodpovědní. Vaše ilegální praktiky nebudeme tolerovat,“ uvedl zástupce policie Bryce Evans.

Policie už také potvrdila, že firma provozující seznamku vypsala na hackerskou skupinu The Impact Team odměnu. Za informaci, která povede k dopadení pachatelů, nabízí půl milionu dolarů (víc než 11 milionů korun). Společnost už také jménem svých klientů podala hromadnou žalobu.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme