WHO přezkoumá vývoj nákazy virem zika. Nemoc se začíná aktivně šířit v Singapuru

Krizový výbor Světové zdravotnické organizace (WHO) přezkoumá současný vývoj nákazy virem zika. Sejde se kvůli tomu v Ženevě. Nejnovější případ se objevil v Malajsii u ženy, která přicestovala ze Singapuru. Tam se nákaza v posledních dnech šíří nejvíc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Virus zika. Larvy komárů rodu Aedes aegypti

Virus zika. Larvy komárů rodu Aedes aegypti | Zdroj: Reuters

Virem zika onemocnělo v Singapuru už 115 lidí. Země se tak stala prvním asijským státem, kde se nákaza aktivně šíří.

Úřady oznámily, že se onemocnění objevilo u obyvatel či lidí pracujících v Singapuru, kteří v poslední době necestovali do regionů, kde byl virus zika zaznamenán. Proto je velmi pravděpodobné, že se infikovali přímo v Singapuru.

V Singapuru se šíří virus zika. Úřady zatím neví, kde se nákaza vzala

Číst článek

Malajsijské ministerstvo zahraničí zatím kvůli první nákaze oznámilo, že v boji proti dalšímu šíření viru ještě zintenzivní některá opatření.

Kromě Asie současná epidemie zasáhla Latinskou Ameriku, kde jen v Brazílii od loňského podzimu onemocnělo asi jeden a půl milionu lidí. Ojedinělé případy se objevily i v Americe nebo v Evropě.

Iveta Kestřánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme