Harisson Ford předvedl netradiční letecký kousek. Na kalifornském letišti přistál mimo ranvej

VIDEO UVNITŘ. Internet doslova oblétlo nové video, které zachycuje letecký incident známého herce Harrisona Forda na kalifornském letišti. Se svým malým letadlem se rozhodl usednout na pojezdové dráze letiště, kterou si zřejmě spletl s přistávací plochou. Při přistání tak těsně míjel dopravní letadlo se 110 pasažéry na palubě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Star Wars světová premiéra v Hollywoodu - herec Harrison Ford

Star Wars světová premiéra v Hollywoodu - herec Harrison Ford | Zdroj: Reuters

Ford přistával na letišti v kalifornském okrese Orange County. Herec špatně nalétl a namísto ranveje 20L, na kterou dostal povolení přistát od řídícího letového provozu, naletěl na vedlejší pojezdovou dráhu, takzvanou taxiway. Tam sice jeho malý žlutý letoun Husky bez problémů přistál, přistávací plocha to ale rozhodně není.

Na začátku pojezdové dráhy navíc stál Boeing 737 amerických aerolinií a stroj hollywoodského herce přeletěl přes trup dopravního letadlo se 110 pasažéry na palubě opravdu jen těsně.

Video vzbudilo velký rozruch hlavně na internetu. 74letý herec navíc musí incident vysvětlit vyšetřovatelům. Nahrávky řídícího letového provozu obsahují podle serveru The Telegraph zvukový záznam, na kterém se herec ptá, zda dopravní letadlo opravdu mělo být pod ní. Za případné pochybení hrozí pilotovi varování či pozastavení licence.

Ford je zkušený letec, který byl dokonce předsedou programu Mladí orli, ve kterém létají piloti s dětmi, aby měly zážitek. Předloni měl ovšem opravdovou nehodu.

Tehdy přistál na golfovém hřišti. Svědci říkají, že jeho manévr těsně před dopadem, který letoun rozbil, možná i předešel lidským obětem, protože se na poslední chvíli vyhnul zastavěné ploše.


ABC Breaking News | Latest News Videos

David Koubek, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme