Český přízvuk v angličtině je čtvrtým nejpřitažlivějším na světě, ocenila ho CNN

Zpravodajský server CNN přišel s žebříčkem třinácti nejpřitažlivějších přízvuků. Český se umístil na čtvrtém místě. První tři místa obsadili Italové, Francouzi a Španělé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové studio CNN v americké Atlantě

Nové studio CNN v americké Atlantě | Foto: Turner Broadcasting System, Inc.

Český přízvuk CNN popsala, jako by autor žebříčku popisoval víno. Je prý kouřový, bohatý na tóny a hodí se k většině druhů masa. Autor ocenil také jeho ponurost a tajemnost. Český přízvuk je prý typický pro tajné agenty a má ho i Jaromír Jágr nebo modelka Petra Němcová.

Úplně poslední je argentinský přízvuk, který CNN popsala celkem nelichotivě. Prý zní, jako když brnkáte na dobře naladěnou kytaru kostí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O českém přízvuku v angličtině mluvila Petra Novotná

V žebříčku se umístily i přízvuky anglických rodilých mluvčích. Třeba lidé z jihu Spojených států podle CNN mluví velmi pomalu a rozvláčně. Jejich přízvuk se prý táhne asi tak, jako by si hustý sirup dal pauzu na cigaretu. Takový přízvuk mají třeba oscaroví herci Jennifer Lawrencová a Matthew McConaughey.

CNN se do žebříčku pustila údajně kvůli skotskému referendu. Jedinečný skotský přízvuk byl totiž v poslední době slyšet v médiích velmi často. A tak se autor žebříčku rozhodl uspořádat na Facebooku anketu o tom, který přízvuk je nejpřitažlivější. Skotský se umístil na osmém místě.

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme