Hledáním vhodného programu v televizi strávíme víc než rok života, tvrdí analýza

Nikoho asi nepřekvapí, že před televizí trávíme velké množství času. Přemýšleli jste ale, kolik času vám trvá, než najdete vhodný program? Podle analýzy telekomunikační společnosti Ericsson vám to zabere více než rok života.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sledování televize

Sledování televize | Foto: public domain

Ericsson sledoval návyky diváků v celkem 24 zemích na všech kontinentech. Není překvapivé, že lidé u televize prosedí dost času. Na příklad v USA průměrně více než dvě hodiny denně. K nalezení správného kanálu a pořadu zde diváci obvykle potřebují 23 minut.

Průměrný Čech pracuje 41 hodin týdně. Volný čas tráví u televize, ukázal výzkum

Číst článek

Za celý svůj život tak průměrný Američan stráví hledáním v programu a procházením kanálů více než rok života. Česká republika se v průzkumu neobjevila, ale podobné hodnoty vyšly po celém světě. Nejhorší situace je v Indii, kde lidé hledáním promarní bezmála dva roky.

Podle Ericssonu klesá počet televizních diváků a stoupá poptávka po předplacených videotékách. Hledáním v těchto službách ale lidé stráví ještě více času. U Netflixu skoro půl hodiny a u HBO Go přes 40 minut. Dívají se ale kratší dobu, od šedesáti do devadesáti minut.

Překvapivé ale je, že dvě třetiny lidí jsou s hledáním spokojení a ztracený čas jim vůbec nevadí. Podle studie také roste zájem o krátká videa a předplacené služby.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme