Zakoupením barevné tužky přispějete na pomoc zrakově postiženým. Začíná sbírka Bílá pastelka

Ulice měst zaplní přes dva a půl tisíce dobrovolníků, kteří budou prodávat bílé pastelky. Jejich koupí můžou lidé přispět na podporu služeb zrakově postiženým. Loni dobrovolníci vybrali přes milion sedm set tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodicí pes

Vodicí pes | Foto: Středisko výcviku vodicích psů

Peníze půjdou například na výcvik slepeckých psů, říká viceprezident Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých Rudolf Volejník.

„Zpravidla nevybíráme na konkrétní příběhy konkrétních lidí, ale vybíráme na služby, které jsou poskytovány ohrožené skupině lidí zrakově postižených. Máme své vlastní středisko výcviku vodicích psů, na které musíme vybírat,“ vysvětluje.

„Potom musíme vybrat třeba na odstraňování architektonických, dopravních, technických a informačních bariér,“ dodává Volejník.

Dobrovolníci nebudou nabízet bílé pastelky jen ve velkých městech, pomoci budou moct i lidé z menších obcí nebo vesnic.

„V letošním roce se zúčastní asi 2600 dobrovolníků. Někteří dobrovolníci chodí i po velmi malých městech nebo malých obcích, a i tam velmi úspěšně vybírají. Jako například v různých jesenických vesnicích,“ popisuje Volejník.

Na Václavském náměstí v Praze pak odpoledne, kolem 16. hodiny, vystoupí zpěváci se zrakovým postižením.

Linda Nguyenová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme