Ženy jsou nevěrné proto, že muži neuklízí, zjistila francouzská seznamka

Neumyté nádobí, nevyžehlené prádlo nebo prach na policích vedou ženy k tomu, aby hledaly tzv. bokovku. Tvrdí to francouzský portál Gleeden, který se zaměřuje na zadané zájemce o seznámení. Ten se zeptal přes 10 tisíc uživatelek na to, co je vede k nevěře. A překvapivě častou odpovědí se stala „partner nepomáhá s úklidem“.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hádka (ilustrační foto)

Hádka (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Profimedia

Podle portálu vyhledávají ženy vedlejší poměr právě kvůli tomu, že jejich partner neuklízí a nepomáhá v domácnosti. Možná překvapivou odpověď vyslovilo zhruba 73 procent dotazovaných žen. Neochota podělit se o domácí práce působila mezi partnery i další problémy. Přibližně 86 procent žen se portálu svěřilo s hlubokou frustrací z toho, že jejich partneři neuklízí, a podle téměř stejného procenta to působí v domácnostech hádky.

Ženám podle průzkumu chybí pocit ocenění, přitažlivosti a ženskosti. Podle francouzské verze portálu Le Local, který na dotazník upozornil, ženy ve Francii dělají dvě třetiny všech prací v domácnostech. Francie je přitom poměrně vysoko v žebříčku platové rovnosti mezi oběma pohlavími. Loni se v žebříčku Světového ekonomického fóra umístila na 15. místě.

Podle portálu The Local je ale nevěra rozšířená i mezi francouzskými muži. Svou partnerku podle průzkumu z roku 2014 podvedl každý druhý muž. „Lidé dnes mají více partnerů, ženy jsou v práci, kde se setkávají s jinými muži, existují sociální média a technologie, které umožňují soukromou komunikaci,“ jmenoval pro portál důvody nevěry analytik ze společnosti Ifop François Kraus. „Kolem je prostě mnohem více pokušení,“ dodal.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme