DATA: Kolik stojí fanouška gól hokejové extraligy a kdy se radši nedívat

Fanouška hokejové extraligy stál nejlevnější gól 14,68 korun a mohl si na něj zajít na stadion do Karlových Varů. Naopak nejdražší góly byly k vidění v Brně. Jeden tam vyšel na 32,99 korun. Takové výsledky přináší analýza počtu gólů ve vztahu k ceně vstupenky na jednotlivých stadionech klubů hokejové extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoučtí hokejisté podlehli Hradci Králové

Olomoučtí hokejisté podlehli Hradci Králové | Foto: Zdeněk Polák

Pokud dáte za lístek 100 korun a v zápase padne šest branek, stál vás každý gól něco přes 16 korun. Tak je to v Olomouci, kde se daly góly pořídit téměř nejlevněji.

I těsná výhra domácích potěší. Když klub vyhraje každý druhý zápas, vyjde vás jedna výhra na dvě vstupenky. To je přibližně případ Pardubic, které se s cenou 220 korun za výhru drží zlatého středu pelotonu.

Nejlevněji vyjde výhra opět v Karlových Varech, což je dáno opravdu levným vstupným ve výši 70 korun. Nejhlouběji do kapsy musí naopak sáhnout po výhře prahnoucí fanoušci Mladé Boleslavi a Slávie.

Jako cenu vstupenky jsme počítali běžnou vstupenku pro dospělého koupenou v den zápasu u pokladny, a to bez jakýchkoli množstevních či jiných slev.

Kdy to radši nevidět?

Během sezóny se mezi fanoušky Slávie šuškalo, že druhé třetiny musí být snad zakleté, protože v nich jejich tým vždy ztratí dobře rozehraný zápas. Mají týmy opravdu své „lepší chvilky“? A dají se vypozorovat momenty, kdy na tribuně litujete, že jste vůbec přišli?

Pokud se pro statistické účely rozdělí každá třetina na čtyři části a spočítá se, kolik gólů v každé z nich daly a obdržely jednotlivé týmy, ukáží se stesky fanoušků Slavie opodstatněné.

Jejich klub dostal na začátku druhé části nejvíce gólů v celé lize, a to s velkým odstupem. Dlužno dodat, že po střelecké stránce se prokletí týká všech třetin.

Většina výsledků ale není takto jednoznačná a týmy zpravidla mají chvíle, kdy góly spíše dávají, a pak ty, kdy více inkasují.

Některé pomaleji rozjíždějí, třeba Hradec Králové. Jiné naopak na soupeře vlétnou hned, jak vystoupí z autobusu, což je případ Plzně.

V analýze se počítají zvlášť góly z prodloužení, kterých z pochopitelných důvodů není mnoho, a nakonec góly udělené za nájezdy.

Sedmý hráč?

V hokejovém světě často slýcháme, že fanoušek je pro výkon týmu důležitý a dá se s nadsázkou označit za sedmého hráče. Čísla ze základních částí posledních dvou sezón tomu ale příliš nenahrávají.

Průměrný počet gólů vstřelených domácím a hostujícím týmem je téměř stejný při jakékoli návštěvnosti od 40 % kapacity haly výše.

Chystáme další sportovní statistiky. Nechcete je propásnout? Sledujte na Facebooku stránku DataRozhlas nebo S mikrofonem za...

Marcel Šulek, Jaroslav Růžička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme