Historická tabulka: Kanada zaostává za Ruskem už jen o dvě zlaté medaile

Po včerejším finále stáhla Kanada náskok Ruska (a Sovětského svazu) v počtu zlatých medailí ze světových šampionátů na rozdíl dvou vítězství: má jich 25, Rusové 27. V počtu všech medailí – zlatých, stříbrných i bronzových – Kanada nad Ruskem vede 47:44.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané se radují z úvodního gólu do běloruské sítě, o který se postaral Brent Burns (druhý zlevaú

Kanaďané se radují z úvodního gólu do běloruské sítě, o který se postaral Brent Burns (druhý zlevaú | Zdroj: ČTK

Vyplývá to z přehledu všech mistrovství od roku 1920, který sestavil Český rozhlas již na začátku turnaje. Po jeho skončení se situace na špičce historického žebříčku zdramatizovala. Kanaďanům stačí vyhrát již "jen" dvě mistrovství světa, aby sbornou z čela historického žebříčku sesadili.

Rusové jim prvenství v celkovém počtu zlatých medailí sebrali v roce 2009. Za posledních deset let se ruský tým radoval z vítězství čtyřikrát, Kanada dvakrát – v roce 2007 a letos.

I když si letos bilanci nevylepšil, udržuje si český tým v historických tabulkách druhé místo v počtu všech medailí – má jich na kontě 46, z toho 12 bylo zlatých.

Všechny historické výsledky můžete prozkoumat v interaktivní grafice. Pro účely grafického znázornění považujeme Českou republiku za nástupnickou zemi Československa, stejně tak Rusko za nástupnickou zemi SSSR.

Marcel Šulek, Jaroslav Růžička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme