Mapa: Které pumpy dostaly loni pokutu za nekvalitní palivo?

Česká obchodní inspekce provedla loni 1520 kontrol čerpacích stanic a na jejich základě udělila 44 pokut s průměrnou výší 169 tisíc korun. Nejvyšší udělenou pokutou 1,7 milionu korun potrestali inspektoři jednoho z prodejců nekvalitního LPG. Kdo dostal nejvíc pokut a kde se nacházejí čerpací stanice pokutované v loňském roce zjistíte uvnitř článku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihlavská čerpací stanice s nejnižšími cenami

Jihlavská čerpací stanice s nejnižšími cenami | Foto: Daniel Zach

Český rozhlas podrobil analýze data České obchodní inspekce o kontrolách a sankcích za nekvalitní paliva nabízená u benzinových pump. Jak je vidět z následujícího grafu, počet kontrol se v uplynulých třech letech mírně snížil. Podstatně prudší je propad v počtu udělených sankcí.

Snížila se také průměrná výše udělené pokuty: ze 344 tisíc korun v roce 2012 na loňských 169 tisíc.

Čtrnáct provozovatelů pokutovala Česká obchodní inspekce za uplynulé tři roky více než jedenkrát - vybíráme pouze pokuty za špatnou kvalitu prodávaných pohonných hmot, nikoli tedy za prohřešky typu špatně seřízených stojanů nebo neúplných účtenek:

Pokud si chcete zjistit, kdo na vaší trase dostal v uplynulém roce pokutu za prodej nekvalitního benzinu, nafty, ropného či zemního plynu, můžete se podívat do následující mapy. Obsahuje všechny provozovatele pokutované za špatnou kvalitu prodávaných pohonných hmot v roce 2014.

Jan Cibulka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme