Rychlostní pasti v Brně: Nejvíce pokut padlo v Líšni

Kde jsou v Brně rychlostní pasti, na které by si řidiči měli dávat pozor? Které z nich sklapnou spíš v noci než ve dne? Na kterých silnicích se vybírá o víkendu?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská policie Brno - ilustrační foto

Městská policie Brno - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

V datech brněnské městské policie od loňského června do letošního září jsme identifikovali pokuty za překročení rychlosti. Celkem jich za 16 měsíců policie rozdala 6343: většinu z nich (3830 případů) za mírné překročení rychlosti, tedy méně než 20 kilometrů v hodině. Pouze ve stovce případů šlo o nejzávažnější rychlostní přestupek, porušení limitu o 40 a více kilometrů v hodině.

Podobně jako u dat o odtazích ukazují data zajímavé detaily o práci městské policie. Pokuty za rychlost se prakticky nerozdávají mezi šestou a osmou hodinou, ráno i večer. Tou dobou pravděpodobně dochází ke střídání směn. Kromě toho se neměří mezi druhou a čtvrtou hodinou ráno. Úbytek mezi druhou a třetí hodinou odpoledne zase ukazuje, kdy strážníci odcházejí na oběd. Naopak maximum pokut nastává mezi devátou a desátou hodinou ranní i noční.

Data také ukazují, že strážníci se přesunují za zvýšeným provozem. Přes den je můžete potkat přímo v centru (Křižíkova, Jana Babáka, Chodská), v noci a o víkendu se přesunují směrem na okruh a k okrajovým částem města (Veslařská u vozovny, Úvoz, Libušina třída, Hlinky, Vídeňská, Kšírova, Rokytova, Nové sady, Černovická, Křenová). Podíl nočních měření tvoří zhruba dvě pětiny - 2356 nočním případů oproti 3994 pokutám přes den. Ve víkendové dny je pokut zhruba o pětinu více než v pracovní.

Místem s vůbec nejvíce přestupky se stala Trnkova v Líšni, kde strážníci rozdali 940 pokut.

Marcel Šulek, Jan Boček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme