Vím, že víš, že vím. Italské manželství předvedou Stašová a Dlouhý

Simona Stašová a Michal Dlouhý se představí jako manželský pár v italské komedii Vím, že víš, že vím. Úspěšný film režiséra Alberta Sordiho, který si v něm zahrál po boku Moniky Vittiové, se nedávno dočkal divadelního zpracování. Po římském uvedení se nyní hra dostává i na jeviště pražského Divadla ABC. Českou verzi nastudoval režisér Vladimír Strnisko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Stašová byla pátečním hostem Radiožurnálu

Simona Stašová byla pátečním hostem Radiožurnálu | Foto: Šárka Ševčíková

Bonettiovi jsou přímo ztělesněním vášnivého manželství po italsku. Jejich vztah projde těžkou zkouškou, když soukromý detektiv místo manželky jistého politika omylem začne sledovat právě paní Bonettiovou.

A co teprve, když se natočené filmové záběry dostanou do rukou jejímu žárlivému manželovi. Taková je ústřední zápletka italské komedie Vím, že víš, že vím, kterou si herečka Simona Stašová nadělila jako dárek k narozeninám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na jeviště pražského Divadla ABC se dostává komedie Vím, že víš, že vím. Informuje Marina Feltlová

„Podívejte se, v 60 letech si strašně užívám, že na mě žárlí o 14 let mladší Michal Dlouhý. Nejen, že je geniální herec, on i dobře vypadá. A tím, že já jsem ten objekt na žárlení, tak to je něco, co jsem si dala k narozeninám, k šedesátinám,“ říká s úsměvem Simona Stašová.

Režisér Vladimír Strnisko původní film s Albertem Sordim a Monicou Vittiovou neviděl. Ale text hry si ho okamžitě získal.

Herec Michal Dlouhý v Hostu Radiožurnálu | Foto: Prokop Havel

„Ten text se mi líbil, protože je velmi variabilní. A je to komedie italská, ale i naše. Má mnoho lidských, pravdivých, bezprostředních momentů.“

„Vychází to z komedie dell'arte a bohaté historie italské komedie, ale je to i komedie současná a my jsme ji udělali jako komedii českou,“ poznamenává režisér.

V inscenaci jsou použity filmové záběry, které se točily přímo v Římě. Samotný text zároveň prošel řadou úprav.

„Právě ta účast pana režiséra Strniska je zárukou, že nezůstane hlava na hlavě. To mě na tom baví, že pan režisér vlastně předělá text a hra je jinak, než bychom si možná podle názvu a filmu představovali,“ říká pobaveně herec Michal Dlouhý.

„Se Simonou jsme dlouho nezkoušeli, pořád jsme si říkali, že s tím musíme něco udělat. Konečně se to povedlo. Teď ještě uvidíme, jak to dopadne, jestli to bude bavit diváky, protože nás to bavilo ohromně.“

Vedle Michala Dlouhého a Simony Stašové se představí také Andrea Daňková jako jejich dcera Veronika a Vasil Fridrich v alternaci s Petrem Vančurou v roli soukromého detektiva.

Premiéra je dnes večer v pražském Divadle ABC.

Divadlo ABC v Praze | Foto: Filip Jandourek

Marina Feltlová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme