Do multifunkčního prostoru Jatka78 se vrací herci, artisté i hudebníci

Pražské kulturní centrum Jatka78 se opět otevře pro diváky. Po zimní odmlce se tak do pražské holešovické tržnice vrací herci, akrobati a hudebníci. Multifunkční haly čeká taky oprava. Na ni získalo centrum víc než dva miliony korun prostřednictvím crowdfundingu od svých fanoušků. Benefiční představení na podporu nového uměleckého prostoru zahrají i Dejvické divadlo a Divadlo Na zábradlí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jatka 78 (říjen 2014)

Jatka 78 (říjen 2014) | Foto: Facebook Jatka 78

Novocirkusová představení La Putyka, Risk i Play českého souboru Cirk La Putyka se vrací na scénu multikulturního centra Jatka78. Prostory má soubor vypůjčené od pražského magistrátu. Veškeré opravy si ale musí hradit sám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Multifunkční umělecký prostor Jatka78 znovu otevírá. Podle produkčního Štěpána Kubišty mají v plánu hrát až do července

Na konci zimy se mu podařilo vybrat víc než dva miliony korun od fanoušků prostřednictvím crowdfundingu přes webový portál HitHit.

„Ve zkušebně se už v tuto chvíli zkouší právě kvůli premiéře souboru Za pět minut dvanáct, která se blíží neúprosně. Ač není ještě hotová, museli jsme ji udělat v předstihu," popisuje produkční Jatek78 Štěpán Kubišta a dodává:

„Máme prototyp okenic na zatemnění prostoru, ty se začínají právě vyrábět, abychom je mohli nainstalovat a prostor zatemnit.“

Veřejná sbírka na podporu Jatek78 na portálu HitHit potrvá do 3. dubna. Obsahuje i lístky na benefiční představení.

Jedno z nich je z repertoáru Divadla Na zábradlí a jmenuje se Korespondence V+W. V rolích Voskovce a Wericha vystoupí Václav Vašák a Jiří Vyorálek. Jatka78 podpoří i soubor Činoherák Ústí, který do Prahy přiveze představení Klub rváčů.

Program mají v Jatkách78 naplánovaný minimálně do července.

„Plánujeme i nějaká představení na červenec. My bychom chtěli opět zopakovat taky podzimní, myslím úspěšné, představení Analogu. Takže budeme končit nejspíš někdy v průběhu července, pak si dáme kratší prázdniny opět na nějakou práci tady. Budeme otevírat někdy v druhé půlce září,“ popisuje Štěpán Kubišta.

Do konce června v Jatkách78 vystoupí mimo jiné i soubor Za pět minut dvanáct nebo žongléři Bratři v tricku. Jatka78 se otvírají dnes hudebním benefičním představením Elektor Swing Speciál.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme