Letošní ročník festivalu Prix Bohemia Radio nabídne to nejlepší z rozhlasového dokumentu a dramatu

Rozhlasový festival Prix Bohemia Radio se pro svůj 32. ročník přestěhoval do Olomouce. Tradiční přehlídka mezinárodní rozhlasové tvorby vedle dvou soutěžních kategorií nabídne také konferenci o tvorbě pro děti či seminář investigativní žurnalistiky. Čestnou prezidentkou je herečka Hana Maciuchová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prix Bohemia Radio 2016

Prix Bohemia Radio 2016 | Foto: Český rozhlas

Dvaatřicátý ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2016, který se uskuteční od 3. do 5. října v Olomouci, nabídne bohatý program odborné, ale i laické veřejnosti.

Čestná prezidentka festivalu Hana Maciuchová doufá, že univerzitní město přitáhne k rozhlasu mladé posluchače. „Já tam budu mluvit o půvabech rozhlasu. O tom, že je schopen rozvíjet fantazii, představivost lidí. A to je potřebné.“

Po mnohaletém působení v Poděbradech a dvou ročnících v Praze se festival přesouvá do Olomouce. „Hledali jsme město, které bude přibližně geograficky ležet uprostřed oblasti visegrádské čtyřky. Zároveň jsme chtěli, aby se festival konal na krásném místě, a to Olomouc taky je,“ vysvětluje generální ředitel ČRo René Zavoral.

Třetím důvodem je, že Olomouc je univerzitní město. I tak chce cílit na mladší věkové kategorie.

Ředitel Českého rozhlasu udělí kromě soutěžních cen za nejlepší drama a dokument i Cenu Thálie za herecký výkon v rozhlasové hře. Kromě toho také uvede do festivalové Síně slávy dvě rozhlasové legendy.

Český rozhlas bude po dobu festivalu Prix Bohemia Radio vysílat vybrané pořady z rozhlasového R-streamu umístěného na olomouckém Horním náměstí.

Hana Maciuchová a René Zavoral | Foto: Andrea Filičková

Václav Rokyta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme