Kutná Hora patří až do neděle Tyjátrfestu

Kutnohorské předměstí Kaňk bude odedneška až do neděle hostit Tyjátrfest. Jde o tradiční letní multižánrový festival, který patří hlavně přehlídce divadel malých forem. Velkým lákadlem je ale především festivalové prostředí. Akce se totiž zabydlela na domácí zahradě hlavního organizátora.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stonožková Kutná Hora

Stonožková Kutná Hora | Foto: Jana Huzilová

Organizátor Tyjátrfestu Václav Veselý pracoval jako kuchař, teď se věnuje dráze pedagoga a kromě toho patří i k aktivním divadelním ochotnickým hercům. V srpnu slaví narozeniny a právě z původně malé narozeninové oslavy se zrodil dnešní festival.

Jenže oslava byla čím dál tím větší a tak se zrodil nápad multižánrového festivalu, který nemohl najít zázemí nikde jinde než na zahradě jeho organizátora. Dnes v půl šesté večer začne psát svou historii už jedenáctý Tyjátrfest.

Ten na kutnohorském předměstí Kaňk nabídne až do neděle několik divadel malých forem, ale také muziku nebo projekce snímků studentů filmových škol.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme