Akrobatka ve spodničce a tři společníci v nočním prádle. Cirque Le Roux ovládne Letní Letnou

Zločin, komedie a cirkus dali dohromady akrobati z francouzského uskupení Cirque Le Roux. Na pražský festival Letní Letná přivezli představení The Elephant in the Room. Divák společně s herci zažije setkání se slonem v porcelánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní Letná, stavba šapitó, Nový cirkus

Letní Letná, stavba šapitó, Nový cirkus | Foto: Martin Svozílek

Slečna Betty se právě vdává a do jejího salónu přišli hosté, tři akrobati. Začne hostina okořeněná milostnou krimi zápletkou plná dokonalých artistických kousků. V názvu představení The Elephant in the Room se skrývá slovní hříčka.

„The Elephant in the Room v americké angličtině znamená něco jako slon v porcelánu. Ať už to je nějaké tabu, něco zásadního, před čím zavíráme oči a nechceme to vůbec vzít na vědomí. Všichni to mají na jazyku, ale nikdo o tom nemluví,“ říká člen souboru, Američan Philip Rosenberg.

Tajemná atmosféra celého představení navazuje na tradici filmů noir. Kostýmy, světla, scéna a kulisy, to vše evokuje filmy třicátých let minulého století.

„Máme čtyři různé postavy inspirované filmem noir. A každá v sobě nese tajemství, něco nevyřčeného. Je to taková směs divadla a cirkusového umění. Snažili jsme se to pojmout jako skutečný příběh se skutečnou záhadou. Je tam spousta překvapivých momentů, kouzel, surreálných scén,“ dodává Philip Rosenberg.

Představení začali psát před třemi lety. Intenzivně ho připravovali asi rok. Návštěvníci ho na Letní Letné mají možnost vidět celkem patnáctkrát.

Kateřina Svátková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme