Cabaret Calembour se vrací v inscenaci Kvidoule 3+KK. Premiéru má v Divadle pod Palmovkou

Pražský soubor Cabaret Calembour pokračuje ve své autorské tvorbě a na jevišti studia Palmoffka dnes uvede premiéru hry Kvidoule 3+KK. Jak soubor uvádí, takzvaná ‚kvidoule‘ je snaha o umělecký kabaret, kdy se k původním písním a žertovným výstupům přidává ještě kabaretní aktovka. Nově se Cabaret Calembour přesunuje na půdní scénu Divadla pod Palmovkou, a to s tématem spolubydlení. Původní písně doprovází tradičně takzvaný Orchestr Calembour.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cabaret Calembour, Divadlo Kampa - zleva I. Orozovič, M. Šotek, J. Suchý z Tábora.

Cabaret Calembour, Divadlo Kampa - zleva I. Orozovič, M. Šotek, J. Suchý z Tábora. | Foto: Divadlo Kampa

Kvidoule 3+KK je už v pořadí třetí inscenací tohoto typu v podání Cabaretu Calembour, a jak už to v případě kvidoulí bývá, i tato je společným autorským dílem celého souboru.

Číslo tři má i symbolickou funkci. Také proto, že Cabaret Calembour reprezentují především tři mužští protagonisté - Milan Šotek, Igor Orozovič a Jiří Suchý z Tábora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cabaret Calembour se vrací v nové inscenaci Kvidoule 3+KK. Natáčela o tom Veronika Štefanová

Dvě K připojená k názvu inscenace odkazují ke dvěma herečkám, které pravidelně se souborem spolupracují - Kláře Suché a Lucii Polišenské zvané Kecce.

Jak už sám název nové inscenace napovídá, téma se bude točit kolem hledání bydlení a společného soužití tří mužů a dvou dívek, představuje výchozí situaci Milan Šotek:

„Rádi bychom se zaměřili na problematiku, která pálí všechny singles. A sice soužití. Dalo nám to dohromady 3+KK, jsou tam tři muži a dvě ženy, což spoustu situací rovnou nabízí. Máme tam domácí kino, máme tam i jisté chladící zařízení. Myslím, že mohu prozradit, že se diváci dozvědí, jak by to vypadalo, kdyby se v erotických salonech poskytovaly humoristické služby.“

V Kvidouli 3+KK bude humor obsažen nejen ve slově, ale také v obrazu. Autoři tentokrát berou do hry také multimédia v podobě videoprojekce, kterou zapojí do jevištní akce.

„Myslím, že to pro diváky bude opravdu zážitek, protože se nám podařilo sehnat práva na nejslavnější vtip na světě. A ten jsme dokázali natočit a diváci budou velmi překvapeni, do jakých výšin jsme se dostali,“ uvádí Jiří Suchý z Tábora.

Podobně jako v případě improvizovaných kabaretních kalavečerů se i v Kvidouli 3+KK herci oslovují svými civilními jmény a své postavy přizpůsobují vždy dané komické situaci.

„Já a Lucie Polišenská jsme tam, řekla bych, na ozdobu. Objevujeme se ve skečích, máme svoje sólové písničky. Bez nás by Cabaret Calembour nebyl. A oni to pánové moc dobře vědí,“ říká Klára Suchá.

Hudbu pro novou inscenaci složil herec Igor Orozovič. Skladby bude interpretovat komorní orchestr ve složení housle, bicí, příčná flétna, klavír a baskytara.

Parodickému humoru Cabaretu Calembour neujde ani formát muzikálu. V Kvidouli 3+KK Zazní autorské variace na muzikál broadwayského typu s původním textem ze hry Maryša bratří Mrštíků.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme