Divadlo ABC křtí CD s písněmi V+W+J. Je na něm i dobrácky hanlivá píseň na Wericha

V pražském divadle ABC se dnes bude křtít CD se čtrnácti písněmi z dílny trojice Jiří Voskovec, Jan Werich a Jaroslav Ježek. Mezi čtrnácti skladbami, které zazní často v překvapivých aranžích, lze najít vedle těch známých i kuriozity, například tu, kde se zpívá, že „pan Werich je vůl“.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V+W Revue - první čtená zkouška

V+W Revue - první čtená zkouška | Foto: Městská divadla pražská

Před rokem měla v ABC premiéru hra V+W Revue, která pojednává o začátku a konci Osvobozeného divadla.

Hra vychází z původních představení Jiřího Voskovce a Jana Wericha – jsou v ní tedy scénky a forbíny dua V+W a také písničky s melodiemi Jaroslava Ježka. Ty však prošly úpravou a dostaly modernější zvuk.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o novém CD z písněmi V+W+J natočil redaktor Radek Kříž

„Jsou tam takové řekněme fórky, kdy s tou Ježkovou hudbou pracujeme jako dejme tomu třeba Bobby McFerrin nebo nějaké takové skupiny typu 4tet,“ říká dramaturg divadla ABC Jiří Janků, podle nějž chtěli tvůrci představení do nových aranží dostat nadsázku.

Na cédéčku je i píseň, kterou zpívali kdysi zaměstnanci divadla Voskovci a Werichovi. Výjimečná je v tom, že v ní podřízení své šéfy urážejí, zazní v ní třeba, že „pan Werich je vůl“.

CD, kde jako bonus zazní i písně, které si spolu s herci zpívali v divadle i diváci, se bude křtít v ABC dnes večer, během představení V+W Revue.

Datum není náhodné. Divadlo tak chce zároveň oslavit dnešní 109. výročí narození Jaroslava Ježka – autora všech melodií.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme