Divadlo Rokoko připravuje premiéru, Epsteinova nová hra se jmenuje Veterán

Filmový scenárista a spisovatel Marek Epstein se poprvé představí jako dramatik. Jeho hru Veterán v režii Pavla Kheka dnes uvede pražské Divadlo Rokoko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hru Veterán Marka Epsteina uvádí pražské Divadlo Rokoko

Hru Veterán Marka Epsteina uvádí pražské Divadlo Rokoko | Foto: Divadlo Rokoko, Alena Hrbková

Hlavním hrdinou nové hry Marka Epsteina s názvem Veterán je mladík, který se po několika letech služby v cizinecké legii vrací domů. Chce najít odpuštění za vinu, kterou kdysi neodčinil.

„Marek říkal, že se setkal se spolužákem, který byl prvním impulzem k napsání hry. Spolužák se mu svěřil, jak to bylo v legii a jak se teď vrátil. Markovi v hlavě běželo, že tomuto člověku se tady bude těžko žít. A to v té hře zůstává,“ popisuje režisér Pavel Khek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hra Marka Epsteina s názvem Veterán má premiéru v pražském divadle Rokoko. Podrobnosti zjišťovala Marina Feltlová.

Minimalistickou scénu Michala Syrového tvoří jednoduché kovové konstrukce, které se snadno přizpůsobují rychlému sledu obrazů. Bez složité přestavby se mění v sociální byt, luxusní vilu, kavárnu nebo zápasnický ring.

Veterána hraje Tomáš Novotný a jeho role je napsaná podle skutečné osoby.

Kvůli scénám soubojů, na kterých se podíleli profesionální thaiboxeři, musel projít náročnou fyzickou přípravou. Neméně obtížné pro něj ale bylo najít cestu k složité psychice jeho postavy.

„Je to obrovská zodpovědnost a musím tomu dát co nejvíc. Role obnáší spoustu přípravy a práce navíc. Těší mě to, protože s Pavlem Khekem je to vždycky na doraz a já to tak mám rád,“ dodává Novotný.

Vedle Tomáše Novotného se v dalších rolích představí Jan Vlasák, Máša Málková nebo Dana Batulková.

Hru Veterán Marka Epsteina uvádí pražské Divadlo Rokoko | Foto: Divadlo Rokoko Alena Hrbková

Marina Feltlová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme