Divadlo v Celetné uvádí večer premiéru inscenace Komunismus

Éru komunismu připomíná nová inscenace v Divadle v Celetné. Premiéru hry s názvem Komunismus dnes večer uvádí divadelní spolek Kašpar. Jde o hru současného slovenského autora Viliama Klimáčka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo v Celetné

Divadlo v Celetné | Foto: www.divadlovceletne.cz

Slavnou jevištní interpretaci například dříve nastudovala bratislavská Aréna v hlavní roli s Jurajem Kukurou. Na představení o 80. letech minulého století v Československu se teď mohou zájemci vypravit do Celetné.

„Hra je dobrá v tom, že pojednává o něčem co jsme zažili, co nás zajímá. Kupodivu má humor, což je skvělé. A vedle toho má obrovskou katarzi a míchá to takovým zvláštním šarmem. Je to prostě chytrý, dobrý text, který umí dostat po všech stránkách,“ řekl Radiožurnálu představitel hlavní role Jakub Špalek.

Navíc se to podle něj také dobře hraje. „Má to jednotu místa, času a děje. Není to složité – je to jako vyloženě činoherní, čistokrevný text. Spíš je těžko hledat důvod, proč tu hru nedělat,“ dodal.

Zuzana Filípková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme