Do Plzně přijíždí divadelní soubory. Odstartují festival Živá ulice

Herci a komedianti oživí centrum Plzně. Týdnem nazvaným Za dveřmi…je divadlo dnes začíná multižánrový festival Živá ulice. V Mlýnské strouze, Šafaříkových sadech a v DEPO2015 se představí zhruba dvacítka souborů a sedm kapel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angel-y: Lucia Kašiarová a Vanda Hybnerová

Angel-y: Lucia Kašiarová a Vanda Hybnerová | Foto: Studio Alta

„První den festivalu přijede do Plzně Vanda Hybnerová a Lucia Kašiarová. Odehrají dvě představení. První má název Angel-ky a druhé Angel-y. První je pro děti a druhé pro dospělé. Je to o cynických andělech, kteří hlídají nebeskou bránu,“ popsala program mluvčí festivalu Dominika Skalová.

Pozvala i na dnešní koncerty v Šafaříkových sadech - od 18 hodin na Karel Komenda Trio a od 19 hodin na High Gain.

„Týden divadla nabídne některé zajímavé zahraniční hosty – soubor ze Španělska, z Francie. Z českých interpretů to bude například nové představení divadla Continuo,“ doplnil ředitel festivalu Jakub Vedral.

„Objeví se tady Anička Polívková a pro prostor DEPA připravujeme takový menší site specific projekt za účasti německých umělců.“

Přehlídku Za dveřmi…je divadlo zakončí koncert skupiny Kalle v neděli 19. července. Hlavní blok Živé ulice začne 10. srpna. Všechna vystoupení jsou zdarma.

Lucie Sichingerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme