Jihočeské divadlo v nové sezóně představí nové tváře i divadelní studio pro děti

Nová sezóna přinese v Jihočeském divadle 17 premiér. Sezóna začala tento týden, nejbližší premiérou je na konci měsíce muzikál Divotvorný hrnec. Děti na začátku října potěší pohádka Malého divadla Jak jsem byl Cyrano a milovníky tance zase baletní večer Podivín, který je na programu od poloviny října. Diváky ale čekají i další novinky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihočeské divadlo: Fuk!

Jihočeské divadlo: Fuk! | Foto: Jihočeské divadlo, Petr Neubert

Jednou z nejzajímavějších je nová studiová scéna v přístavbě historické budovy Jihočeského divadla. Hotová bude do konce října, divákům nabídne 100 míst, přístup pro vozíčkáře a hlavně zajímavý repertoár.

Jako první premiéru uvede tragikomedie Poker Face mladého českého autora Petra Kolečka v režii Tomase Zielinského, a to 21. listopadu.

Další novinkou je Divadelní studio pro děti, které připravuje soubor Malého divadla pod vedením Petra Haška.

„Aby se mohl náš dětský divák podívat na divadlo z praktické stránky, otvíráme dětské studio Malého divadla, který bude probíhat každý týden. Zatím jsme si vymezili věkovou hranici 8 až 12 let,“ říká Hašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

O premiérách a nově otevřeném divadelním studiu pro děti v Jihočeském divadle mluví Romana Lehmannová

„Chtěli bychom se zaměřit nejen na loutkové divadlo a hru s předmětem, ale i sebevyjádření se skrze divadlo a komunikaci s divadlem. Dítě by si tu mělo prakticky vyzkoušet, jaké je to hrát divadlo přímo v divadelním prostředí.“

Divadelní studio bude fungovat podobně jako kroužek, každý týden hodinu a půl v podvečer. Rodiče mohou své děti přihlásit do konce září.

V historické budově návštěvníky potěší i nové foyer, bufet a didaktické centrum, kde budou různé programy pro děti i dospělé.

Zásadní změnou pro Jihočeské divadlo je také odchod ředitele Jiřího Šestáka. Ve funkci ho od 1. listopadu vystřídá Lukáš Průdek, který byl doposud zástupcem ředitele Dejvického divadla.

Kdo chodí do Jihočeského divadla pravidelně, bude si zvykat i na nové herecké tváře. Největší změny doznal soubor činohry - kromě absolventů DAMU uvidí diváci na jihočeských prknech například Mária Kubce, kterého můžou znát z hororu T.M.A. nebo ze seriálu České století.

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme