Komik Louis CK, který opakovaně vyprodal Madison Square Garden, vystoupí v Česku

Jako první stand-up komik vyprodal třikrát za sebou Madison Square Garden v New Yorku. Dnes vystoupí Louis CK poprvé v Česku. A i na toto vystoupení jsou už lístky beznadějně vyprodané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komik Louis CK

Komik Louis CK | Foto: flickr.com, Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Když loni Louis CK, vlastním jménem Louis Szekely, vystoupil v závěrečném dílu výroční čtyřicáté sezóny pořadu Saturday Night Live, do své úvodní řeči zakomponoval témata jako rasismus nebo zneužívání dětí. Možná trochu nezvyklé, ale ne pro Louise CK.

„On říká, že říct o nějakém tématu, že se nehodí si z něj dělat legraci, je jako říct o nějaké nemoci, že je příliš škaredá na to, aby se měla léčit. Je určitě typem komika, který si dělá legraci úplně ze všeho,“ vysvětluje stand-up komik pořadu Na stojáka Daniel Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O komiku Louisovi CK mluvil redaktor Ondřej Bambas s českým stand-up komikem Danielem Čechem

Louis CK se věnuje komediálnímu žánru už od poloviny osmdesátých let. Filmuje – natočil sitcom Lucky Louie, na který navázal seriálem Rozvedený se závazky a sérií Horace and Pete – a vedle toho vyprodává sály se svými stand-upy.

V roce 2012 prodal na své turné sto tisíc lístků za méně jak dva dny. Vydělal tak 4,5 miliónu dolarů.

Stand-upy, kdy komik vystupuje většinou sám bez zvláštních rekvizit a publikum baví tím, co říká, mají v zámoří dlouhou tradici, ale znají je už i čeští diváci.

„V Americe ten stand-up existuje jako žánr 150, 200 let a tady 10, 11 let, takže ten rozdíl je samozřejmě dost patrný, ale troufnu si říct, že určitě jako žánr už je etablovaný v České republice,“ podotýká Čech.

Zábavnému stand-up komikovi by podle něj neměl chybět postřeh, rychlé reakce a dobře připravený materiál. A pokud je ze zahraničí, mohl by podle Čecha přidat pro místní publikum i něco z českých reálií. Jako třeba britský komik Jimmy Carr, který byl v Praze v dubnu.

„Měl takový hezký úvod, že okamžitě udělal narážku na prezidenta Zemana a jeho excesy s korunovačními klenoty a opilostí, čímž si okamžitě získal kontakt a přízeň publika,“ zavzpomínal Čech.

Louise CK čekají v Praze 22. a 23. srpna dvě vystoupení. A obě jsou již beznadějně vyprodaná.

Ondřej Bambas, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme