OBRAZEM: Soubor Divadla Járy Cimrmana v Českém rozhlase. Herci podepisovali knihu Půlstoletí s Cimrmanem

V budově Českého rozhlasu se podepisovali současní i bývalí členové Divadla Járy Cimrmana. Autogramy rozdávali mimo jiné Zdeněk Svěrák, Jiří Menzel nebo Jaroslav Uhlíř. Zájemci si také mohli nechat podepsat knihu Půlstoletí s Cimrmanem. Na akci dorazilo přibližně 1200 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autogramiáda knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“ v Českém rozhlase,  Zdeněk Svěrák

Autogramiáda knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“ v Českém rozhlase, Zdeněk Svěrák | Foto: Filip Jandourek

Prvním zájemcům o podpis se dveře budovy Českého rozhlasu ve Vinohradské ulici otevřely v 16 hodin.

Na společnou autogramiádu přišli téměř všichni současní členové soboru. Pozvání přijali i někteří bývalí členové, třeba Jiří Menzel nebo Jaroslav Uhlíř.

Celkem 15 tvůrců podepisovalo především vzpomínkovou publikaci Půlstoletí s Cimrmanem. Divadlo Járy Cimrmana totiž letos zahájilo jubilejní 50. sezonu. K této příležitosti si soubor připravil i slavnostní představení po celé republice.

OBRAZEM: Na Tanvaldsku oslavovali českého génia. Tisíce lidí zahájily 50. sezonu Divadla Járy Cimrmana

Číst článek

„Chystáme ještě další akce. Hlavně to nechceme slavit jen v Praze, ale i mimo ni. Chystáme slavnostní představení po celé republice v průběhu celé 50. sezony,“ popsal člen souboru Václav Kotek.

Každá ze tří dobročinných organizací - Nadační fond Českého rozhlasu, Nadační fond Slunce pro všechny a Centrum paraple - také převzala šek v hodnotě zhruba 130 tisíc korun, což byl výtěžek ze sbírkové akce Cimrman pomáhá. Poslední podpisy herci rozdali kolem osmé hodiny večerní.

Soubor Divadla Járy Cimrmana v Českém rozhlase. Herci podepisují knížku Půlstoletí s Cimrmanem | Foto: Kristina Roháčková

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme