Poděbradské Divadlo Na Kovárně bude čtyři dny patřit ochotníkům

Už po třiačtyřicáté přijedou do Poděbrad ochotníci z různých míst republiky na každoroční FEMAD neboli Festival mladého amatérského divadla. Lázeňské město bude tuto celostátní přehlídku hostit do neděle, kdy budou slavnostně vyhlášeny nejlepší soubory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplněné hlediště Divadla Na Kovárně v Poděbradech

Zaplněné hlediště Divadla Na Kovárně v Poděbradech | Foto: Michal Trnka

Šanci zahrát si na poděbradském FEMADu mají ochotnické soubory, kterým se nepodařilo probojovat se na vrcholnou přehlídku Jiráskův Hronov nebo Divadelní Piknik ve Volyni, a přitom měly jejich inscenace na krajských a národních přehlídkách úspěch.

Letos si v Divadle Na Kovárně zahrají především ochotníci z Moravy.

Do Poděbrad se chystají například Slovanský Tyátr Olomouc, Divadlo Stodola z Jiříkovic, Divadelní spolek Kroměříž nebo Divadélko Zdeňka Řehky z Vyškova. Celkem dorazí osm ochotnických souborů se stejným počtem inscenací.

První festivalové představení odehraje dnes večer Divadelní studio Dialog Brno, bude to jejich úspěšný Bílý králík. Celý program lze najít na webu festivalu zde.

Poděbradská přehlídka není jen o inscenacích, ale i o navazujících besedách. FEMAD bude hostit i pět desítek seminaristů, kteří se budou především na téma divadlo vzdělávat pod dohledem zkušených lektorů.

Všechna představení v areálu poděbradského zámku, kde je i Divadlo Na Kovárně, jsou veřejná, stejně jako navazující besedy v kruhu.

Ocenění se budou rozdávat v neděli. Nejlepší představení festivalu určí členové jednotlivých zúčastněných divadelních souborů. Vítěze vyberou při veřejném hlasování.

Nominace na ceny za ženský a mužský herecký výkon pak vzejdou ze zmíněných besed v kruhu.

Michal Trnka, kov, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme