Pražskému Divadlu Na zábradlí zůstane foyer do června

Praha se po měsících dohodla s majitelem foyer Divadla Na zábradlí na prodloužení smlouvy. Zatím do konce června. Místnost o velikosti třípokojového bytu je součástí Pachtova paláce a od jejího vlastníka, společnosti Ott Properties, dostalo divadlo minulý rok výpověď. Ta už neplatí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo Na zábradlí (ilustrační foto)

Divadlo Na zábradlí (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Divadlo Na zábradlí musí do konce června zastřešit nádvoří, přes které pak budou diváci nově vcházet do hlediště.

„Pro divadlo je to velká výzva, protože vznikne nový zastřešený regulérní krásný prostor, doufejme. Budeme usilovat o skloželeznou konstrukci, aby tam byl přístup denního světla,“ řekl Radiožurnálu ředitel Divadla Na zábradlí Petr Štědroň.

Přehrát

00:00 / 00:00

Praha se dohodla na pronájmu foyer Divadla Na Zábradlí. Na podrobnosti se Radiožurnál ptal ředitele divadla Petra Štědroně

Vedení divadla se na rekonstrukci připravuje a magistrát by měl v nejbližší době vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby. Město na ni vyčlení zhruba 10 milionů korun.

Pokud divadlo dvorek do konce června zastřešit nestihne, bude muset magistrát opět jednat s majitelem foyer. Firma Ott Properties má už s tímto prostorem své záměry. Co se s foyer stane ve druhé polovině roku, majitel zatím neprozradil.

„My se to budeme snažit definitivně vyřešit zastřešením proto, abychom nemuseli být závislí právě na těchto domluvách. Nicméně ze strany vlastníka je i do budoucna vstřícnost ke sdílenému užívání stávajícího foyer. Jinými slovy bychom na podzim mohli využívat obě dvě cesty do hlediště,“ doplnil Štědroň.

Martin Hromádka, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme